Verkkouutiset

Voittoisa Tsipras: Kreikka palaa neuvottelupöytään

Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin mukaan kreikkalaiset äänestivät sunnuntaina solidaarisen ja demokraattisen Euroopan puolesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kreikkalaisilta kysytttin kansanäänestyksessä sunnuntaina, hyväksyvätkö he maan lainaohjelman vai vastustavatko he sitä.

Äänestyksen lopullisten tuosten mukaan ei-äänien osuus oli 61,3 prosenttia ja kyllä-äänien 38,7 prosenttia. Äänestysvilkkaus oli 63 prosenttia.

Kreikan pääministerin Alexis Tsiprasin mukaan kreikkalaiset äänestivät solidaarisen ja demokraattisen Euroopan puolesta

Tsipras sanoi televisiopuheessaan myöhään sunnuntai-iltana, että Kreikka palaa nyt neuvottelupöytään tärkeimpänä tavoitteenaan maan taloudellisen vakauden palauttaminen.

Tällä kertaa hänen mukaansa neuvottelupöydälle nostetaan Kreikan velka.

Euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem kuitenkin totesi, että Kreikan vaalitulos oli hyvin valitettava Kreikan tulevaisuuden kannalta.

Saksan talousministeri ja varaliittokansleri Sigmar Gabriel on puolestaan huomauttanut, että on vaikea kuvitella neuvotteluja miljardien eurojen hätärahoitusohjelmalle Kreikka sanottua ei euroalueen säännöille.

Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk on kutsunut euroalueen johtajat ylimääräiseen kokoukseen tiistaina.

Liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti François Hollande totesivat puhelinkeskustelussaan sunnuntai-iltana, että kansanäänestyksen tulosta on kunnioitettava. He tapaavat Pariisissa maanantaina.

(BBC, Yle)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)