Verkkouutiset

ISIS viettää yksivuotisjuhliaan – Syyriassa jo 3 000 teloitusta

ISIS-jihadistijärjestö on teloittanut yksin Syyriassa ainakin 3 000 ihmistä ensimmäisen toimintavuotensa aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syrian Observatory for Human Rights -ihmisoikeusjärjestön (SOHR) mukaan Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita ja useita kaupunkeja valloittanut ISIS-jihadistijärjestö on teloittanut Syyriassa vahvistetusti 3 027 ihmistä virallisen perustamisensa jälkeen.

Asiasta uutisoi International Business Times.

ISIS ilmoitti maanantaina viettävänsä virallisesti perustamisensa vuosipäivää. SOHR:n tietojen mukaan järjestön Syyriassa teloittamista ihmisistä 1 787 on ollut siviilejä, joista ainakin 74 on ollut lapsia.

ISIS:n surmaamista siviileistä 930 kuului järjestöä vastaan nousseeseen sunnalaiseen Shaitat-heimoon. Teloitettujen joukossa on myös peräti 143 ISIS:n omaa jäsentä, jotka on teloitettu muun muassa vakoilusyytteiden vuoksi. SOHR kertoo monen saaneen surmansa todellisuudessa karkuruuden takia.

Viikonloppuna muun muassa Daily Mail uutisoi ISIS:n ampuneen ja sen jälkeen ristiinnaulinneen kaksi vakoilusta epäiltyä jäsentään järjestön pääkaupunkina toimivassa Syyrian Rakkassa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)