Verkkouutiset

USA pudotti pommin ISIS:n rahavarastoon: videolla taivaalle räjähtää pilvi käteistä rahaa

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on julkaissut videon ilmaiskusta, joka tuhosi ISIS:n rahavaraston.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen puolustusministeriön julkaisemalla videolla (alla) näkyy, kuinka täsmäpommit räjäyttävät ISIS-järjestön rahavaraston.

Asiasta ensimmäisenä uutisoinut CNN on kuvannut iskua aiemmin ”erittäin epätavalliseksi”. Pommitus kohdistui ISIS:n rahavarastoon Irakin Mosulissa ja sen uskotaan tuhonneen miljoonien edestä järjestön käteisvaroja.

Verkkouutiset kertoi iskusta tässä.

Yhdysvaltojen julkaisemalla videolla näkyy, kuinka räjähdykset nostavat ilmaan suoranaisia pilviä käteistä rahaa, joka laskeutuu hiljalleen ympäröivien rakennuksien katoille.

”Se oli hyvä isku. Arvioimme sen vieneen ISIS:ltä miljoonia dollareita”, kenraali Lloyd Austin kommentoi CNN:lle.

Hänen mukaansa isku oli tuntuva.

“ISIS tarvitsee näitä varoja maksaakseen taistelijoilleen, värvätäkseen uusia sotilaita ja tehdäkseen pahojaan. Kuten sanoimme heti tämän ISIS:n voittamiseen tähtäävän operaation aluksi, aiomme viedä (järjestöltä) kyvyn kannatella toimintaansa (taloudellisesti)”, Austin selvittää.

Yhdysvallat on muuttanut hiljattain taktiikkaansa ISIS:n vastaisissa ilmaiskuissa. Siviiliuhreja ollaan valmiita sietämään aiempaa enemmän ja iskuja kohdistetaan yhä useammin kohteisiin, joiden taloudellinen arvo on suuri.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)