Verkkouutiset

Mitä ISIS:n jälkeen? Kapinallisia koulutetaan turvallisuusvastuuseen

Vastuu Raqqan turvallisuudesta aiotaan jättää paikallisille turvallisuusjoukoille, kun ISIS on ajettu kaupungista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvallat kouluttaa Syyrian Raqqan kaupunkiin sisäisiä turvallisuusjoukkoja ottamaan vastuuta alueen turvallisuudesta. Asiasta kertoo ARA News -uutissivusto.

Turvallisuusjoukot on valikoitu maan hallitusta vastustavan kapinallisliittouman joukosta. Ensimmäisenä koulutuksen saavan 50 henkilön joukon tarkoituksena on myös jatkaa kollegoidensa kouluttamista Raqqassa Yhdysvaltojen tuella.

Syyrialaiskapinalliset suunnittelevat aloittavansa hyökkäyksen kohti Raqqaa kesäkuussa. Tavoitteena on ajaa terroristijärjestö ISIS pois kaupungista.

Yhdysvaltojen puolustusministerin James Mattisin mukaan maa on sitoutunut tukemaan kapinallisia ISIS:ltä takaisin vallattujen alueiden vakauttamisessa.

– Vakauttaminen ei ole valtion rakentamista. Emme yritä sanella poliittisia lopputulemia, eikä kyseessä ole pitkän tähtäimen jälleenrakentaminen, jossa ulkopuoliset valitsevat projektit ilman yhteyksiä paikalliseen yhteisöön ja hukkaavat miljardeja dollareita, Mattis painotti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)