Verkkouutiset

Labourjohtajalle kovaa arvostelua – ei suostunut tuomitsemaan IRA:ta

Britannian työväenpuolueen Jeremy Corbynin haluttomuus tuomita terroristijärjestönä pidettyä IRA:ta on saanut osakseen kritiikkiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ison-Britannian työväenpuoluetta johtava Jeremy Corbyn on saanut osakseen tiukkasanaista arvostelua poliittisilta kilpailijoiltaan. Asiasta uutisoi BBC.

Arvostelu on seurausta oppositiojohtajan haastattelusta Sky News -televisiokanavalla. Corbyn ei suostunut tuomitsemaan IRA:ta vaan sanoi ”tuomitsevansa kaikki ne, jotka olivat osallisina pommi-iskuissa, molemmilla puolilla”.

Kun asiasta kysyttiin uudestaan, Corbyn toisti, että pommi-iskuja tehtiin Pohjois-Irlannin konfliktin molempien osapuolten toimesta.

Pohjois-Irlannin entinen ensimmäinen ministeri, oikeistolaista unionistipuoluetta johtava Arlene Foster sanoi Corbyn ”ylittäneen rajan” lausunnoillaan. Pohjoisirlantilaiset poliitikot ovat usein välttäneet ottamasta kantaa Westminsterin vaaleihin, mutta Fosterin uskotaan tekevän nyt poikkeuksen, ja tukevan voimallisesti pääministeri Theresa Mayn konservatiiveja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)