Verkkouutiset

Venezuelassa kiistelty päätöksentekoelin perustettiin – edustajiksi presidentin perheenjäseniä

Uusi elin voi päättää perustuslain muuttamisesta ilman parlamenttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venezuelassa kiistelty uusi päätöksentekoelin on aloittanut toimintansa. Presidentti Nicholas Maduron mukaan uutta perustuslaista päättävää elintä tarvitaan rauhan tuomiseksi kriisin keskelle.

Oppositiovoimien mukaan uusi elin, joka voi halutessaan muuttaa perustuslakia, on vain presidentin keino pysyä vallassa ja pönkittää omaa asemaansa. Pääkaupunki Caracasissa poliisi on BBC:n mukaan joutunut käyttämään kyynelkaasua mielenosoittajia vastaan, jotka pyrkivät kohti maan parlamenttia.

Muissa kaupunginosissa hallituksen kannattajat kokoontuivat hurraamaan ja juhlimaan uutta elintä. Uudessa päätöksentekoelimessä on 545 edustajaa, joiden joukossa istuvat muun muassa Maduron vaimo ja poika.

Puheenjohtajaksi valittiin Maduron läheinen kannattaja, entinen ulkoministeri Delcy Rodrigues. Ensimmäisessä puheessaan puheenjohtajana Rodrigues tuomitsi opposision fasistiseksi ja varoitti kansainvälistä yhteisöä puuttumasta Venezuelan asioihin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)