Verkkouutiset

Ukrainassa pidätetty Venäjän erikoisjoukkojen upseeri paljastaa videolla sotakertomuksensa

Venäjän puolustusministeriön mukaan kaksi Ukrainassa pidätettyä miestä ovat entisiä Venäjän armeijan sotilaita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan turvallisuuspalvelu on julkistanut videon Ukrainassa kiinniotetun Venäjän erikoisjoukkojen kapteenin kuulustelusta, kertoo Euromaidan Press englanninkielisessä käännöksessään.

Ukrainan armeija kertoi sunnuntaina pidättäneensä kaksi Venäjän erikoisjoukkojen sotilasta syvällä Itä-Ukrainassa.

Kapteeni Jevgeni Jerofejev ja kersantti Aleksander Aleksandrov haavoittuivat taistelussa Štšastjan kaupungissa Luhanskin alueella ja jäivät ukrainalaisten vangeiksi.

Venäjä kiistää edelleen joukkojensa läsnäolon Ukrainassa. Venäjän puolustusministeriön mukaan kaksi Ukrainassa pidätettyä miestä ovat entisiä Venäjän armeijan sotilaita, jotka eivät olleet aktiivipalveluksessa.

Kapteeni Jerofejev kertoo videolla olevansa Venäjän kansalainen ja asuvansa Toljatin kaupungissa.

– Olen aktiivipalveluksessa oleva Venäjän federaation upseeri. Sotilasarvoni on kapteeni ja toimin ryhmän komentajana. Palvelen Venäjän sotilastiedustelun GRU:n alaisessa 3. erikoisjoukkoprikaatissa, joka toimii Venäjän Toljatista käsin.

Jerofejev kertoo kuulustelijoille joukko-osastonsa esimiehen nimen (Sergey Anatolievich).

– Saavuin Luhanskin alueelle huhtikuun alussa. Meidän tehtävämme oli toimittaa tiedustelutietoa tarkkailemalla etulinjaa. Minun ryhmääni kuului yhteensä kaksitoista miestä, kaikki Venäjän kansalaisia.

Jerofejevin mukaan heitä oli ohjeistettu välttämään tulen avaamista, mikäli mahdollista. He eivät saaneet myöskään ylittää etulinjaa.

– Koska asemiamme tulitettiin tykeillä, päätin liikkua eteenpäin ja etsiä uudet asemat. Löysimme sattumalta hylätyltä vaikuttavan juoksuhaudan ja päätimme tutkia sen.

– Sitten Ukrainan armeijan sotilaat saapuivat paikalle ja avasivat tulen meitä kohtaan. Sain osuman käteeni ja pyörryin hetkeksi.

Tultuaan tajuihinsa Jerofejev kertoo ryömineensä poispäin juoksuhaudasta.

– Sitten (Ukrainan) sotilaat tulivat ottivat minut kiinni. Luulin, että he tappaisivat minut siihen paikkaan. He kuitenkin ottivat minut kiinni ja kuljettivat paareilla pois. Minut vietiin Štšastjassa sijaitsevaan sairaalaan.

Myös kersantti Aleksandrovin kuulustelusta on julkistettu video. Aleksandrov vahvistaa videolla kuuluvansa Venäjän sotilastiedustelun GRU:n alaiseen 3. erikoisjoukkoprikaatiin. Hän kertoi lisäksi, että Luhanskista käsin operoi useita venäläisiä erikoisryhmiä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)