Verkkouutiset

Ukrainan separatistit pakottavat siviilejä rangaistuspataljooniin

Itä-Ukrainan Venäjä-mieliset separatistit ovat muodostaneet rangaistuspataljoonia, jotka rakentavat ja vahvistavat kaupunkien puolustusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pataljoonat koostuvat alkoholi- ja huumeriippuvaisista sekä ulkonaliikkumiskiellon rikkojista. Heidät pakotetaan usein kaivamaan juoksuhautoja ja rakentamaan esteitä pelkissä alusvaatteissaan.

Ukrainan armeija piiritti Donetskin kaupungin viikonloppuna viikkojen taisteluiden jälkeen. Kaupungissa olevat separatistit ovat nyt loukussa. Donetsk on separatistien päälinnake.

Donetskilainen Oleg Girshin huomasi maanantaina joutuneensa värvätyksi rangaistuspataljoonaan. Hiki valui miehen kasvoilla, mutta hän ei kuitenkaan valittanut rehkiessään kuumana ja aurinkoisena päivänä.

– Ei kai tässä mitään voi sanoa. Olin humalassa ja syyllinen. He ovat oikeassa, Girshin sanoo New York Timesille.

Apean näköiset pakkotyöläiset on otettu kiinni lievemmistä rikkomuksista. Separatistijohtajien mukaan vakavammat rikkomukset on hoidettu pikateloituksilla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)