Verkkouutiset

Donald Trump muslimimaiden johtajille: Tämä on taistelu barbaarimaisia rikollisia vastaan

Yhdysvaltojen presidentti vakuutti Saudi-Arabiassa, ettei ole johtamassa maataan taisteluun islamia vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump piti ensimmäisellä ulkomaanvierailullaan Saudi-Arabiassa puheen muslimimaiden johtajille.

Puhetta odotettiin jännittyneinä, sillä viime vuonna presidenttikampanjassaan Trump käytti kovaa retoriikkaa, jota tulkittiin muslimivastaiseksi.

– Tämä ei ole uskontojen välinen taistelu, lahkojen välinen taistelu tai sivilisaatioiden välinen taistelu, Trump sanoi CNN:n mukaan.

– Tämä on taistelu barbaaristen rikollisten, jotka haluavat tuhota ihmiselämän, sekä kaikkia uskontoja edustavien kunniallisten ihmisten välillä, jotka haluavat suojella sitä. Tämä on taistelu hyvän ja pahan välillä.

– Paljon työtä on silti tehtävänä. Se tarkoittaa kaikenlaisen islamilaisen ekstremismin, islamistien ja islamilaisen terrorismin uhmaamista.

Trump viittasi islamiin yhtenä ”maailman suurista uskonnoista”. Presidentti vaati muslimimailta myös toimia terrorismin kitkemiseksi.

– Ajakaa heidät ulos! Ajakaa heidät ulos palvonnan paikoistanne, ajakaa heidät ulos pyhältä maaltanne. Ajakaa heidät ulos tästä maailmasta, Trump vaati.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)