Verkkouutiset

”He haluavat liittää Karjalan Suomeen” – aktivistia syytetään separatismista Venäjällä

Karjalan tasavallassa kunnanvaltuutettua syytetään separatismista tämän kritisoitua paikallis- ja keskushallintoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Karjalan tasavallan paikallista virkailijaa syytetään separatismiin yllyttämisestä. Suojärven kunnanvaltuutettu Vladimir Zavarkin piti toukokuussa puheen Petroskoissa. Hän haukkui presidentti Aleksandr Hudilaisen ja kritisoi Moskovaa paikallisten huolien sivuuttamisesta.

Vladimir Putin, ehdotan sinulle seuraavaa: avaa silmäsi, katso mitä Karjalassa tapahtuu. Metsiä kaadetaan juurineen…kaikki viedään Pietariin ja Moskovaan, veroja ei makseta. Mitä jää jäljelle lapsillemme? Ei mitään, Zavarkin toteaa YouTubeen ladatulla videolla.

– Me järjestämme siksi todennäköisesti kansanäänestyksen, jos Venäjän hallitus ei kuule meitä. Jos Venäjä ei tarvitse Karjalaa – erotkaamme. Se olisi kaikkein rehellisintä.

Zavarkinin oikeudenkäynti alkoi maanantaina Petroskoissa. Häntä syytetään julkisesta separatismiin yllyttämisestä, kertoo The Moscow Times viitaten uutissivusto Gazeta.ru:hun.

Zavarkinin asianajaja Dmitry Dinzen mukaan oikeudenkäynti on poliittinen.

– Zavarkinin kutsui tasavallan presidenttiä (Aleksandr Hudilainen) vähemmän imartelevilla kommenteilla, lievästi sanottuna, Dinzen sanoo.

Moskovassa sijaitsevan Center for Political Technologiesin apulaisjohtaja Aleksei Makarkinin mukaan Karjalan paikallisviranomaiset käyttävät tapausta hyväkseen tukahduttaakseen opposition.

– Viranomaisille tämä on todiste siitä, että Hudilaisen vastustajat haluavat liittää Karjalan Suomeen, Makarkin toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)