Rakennusteollisuus RT näkee ulkomailta saapuvien työntekijöiden koronatestit tarpeellisina. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Ulkomaalaisilta työntekijöiltä halutaan negatiivinen koronatestitulos

Testaus voitaisiin tehdä lähtömaassa tai Suomeen saavuttaessa.

Rakennusteollisuus RT valmistelee suositusta ulkomailta saapuvan työvoiman koronatesteistä.

− Suomen lähialueiden ja erityisesti Viron pahentunut koronaepidemiatilanne edellyttää rakennusalalta ennakollisia toimenpiteitä epidemian torjumiseksi ja rakennustyömaiden turvallisen työskentelyn varmistamiseksi, liiton tiedotteessa todetaan.

Rakennusteollisuus RT:n toimitusjohtaja Aleksi Randell kertoo, että liitto on käynyt neuvotteluja Helsingin kaupungin ja muiden viranomaisten kanssa, olisiko testaus mahdollista käytännössä järjestää tarvittavassa laajuudessa.

Testaus voitaisiin tehdä joko lähtömaassa tai Suomeen saavuttaessa.

− Teemme mahdollisen päätöksen suosituksesta sen jälkeen, kun tilanne viranomaisten kanssa on selvä ja edellytykset suositusten antamiselle ovat olemassa. Siinä tapauksessa ohjeistamme välittömästi myös jäsenyrityksemme tarvittavista toimista työmailla, jotta yritykset ehtivät valmistautumaan ja tekemään käytännönjärjestelyt ennen menettelyn voimaantuloa, Randell toteaa.

RT korostaa, että myös kaikkia muita yritysten käytössä olevia toimia tartuntojen ehkäisemiseksi ja turvallisen työskentelyn takaamiseksi tulee jatkaa ja tehostaa jatkuvasti muuttuvassa epidemiatilanteessa.

− Rakennustyömaiden häiriötön toiminta edellyttää, että työvoiman liikkuvuus Suomeen pysyy mahdollisena eikä kasvata riskiä tartuntojen leviämiseksi, tiedotteessa sanotaan.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen otti keskiviikkona esiin, että ulkomailta tulevilla työntekijöillä on intressi vältellä koronatestiä, koska positiivinen tulos tarkoittaisi palkatonta karanteenia. Lehtonen ehdotti, että työnantajien tulisi edellyttää ulkomailta tulevilta negatiivista testitulosta.

LUE MYÖS:  ”Virosta tulevilla rakennusmiehillä intressi vältellä koronatestiä”

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt