Verkkouutiset

Ulkoasianneuvos: YK:n kautta Suomi pääsisi Afrikan ja Aasian markkinoille

Ilkka Räisänen kehottaa yrityksiä panostamaan YK:n markkinoihin, vaikka prosessi voi tuntua aikaavievältä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomalaiset yritykset voisivat hyötyä YK:n sisäisillä markkinoilla Suomen maineesta YK:n vankkana tukijana ja korkean teknologian ja koulutuksen maana, kirjoittaa ulkoasianneuvos Ilkka Räisänen blogissaan.

– Yhdistyneiden Kansakuntien, YK:n, hankinnoissa piilee iso kaupallinen potentiaali suomalaisille yrityksille. YK-markkinat kasvoivat viime vuonna yhteisarvoltaan 18,6 miljardiin dollariin, Räisänen kirjoittaa.

YK:n kautta yrityksillä olisi ulkoasianneuvoksen mukaan mahdollisuus päästä kolkuttelemaan Aasian ja Afrikan kasvavien markkinoiden ovia.

YK-järjestelmä teki hankintoja Suomesta viime vuonna hieman vuotta 2016 enemmän, yli 9 miljoonan dollarin edestä. Suomi on kaikkien maiden vertailussa kuitenkin vasta sijalla 128. Muut Pohjoismaat ovat merkittävästi Suomea edellä.

Räisäsen mukaan Suomella olisi tarjottavanaan laaja arsenaali erilaista osaamista avaruusteknologiasta rauhanturvatoimintaan.

Räisänen muistuttaa, että tavaroiden ja palveluiden toimittajaksi rekisteröityminen vaatii huolellisuutta, mutta YK tarjoaa yrityksille tarkat ohjeet sen tekemiseen.

Tärkeintä on Räisäsen mukaan löytää YK:n organisaatioista se, joka voisi parhaiten hyötyä yrityksen tarjoamista palveluista ja tuotteista.

– Jo ennen tarjouskilpailua, mahdollisimman varhain suunnitteluvaiheessa, tulisi tavata sen avainhenkilöitä ja kohdemaan toimijoita paikallisiin olosuhteisiin ja läsnäolon edellytyksiin tutustuen.

Pelkästään yritysten aktiivinen toiminta ei siis riitä, vaan YK-kaupankäynnin edistämiseksi vaaditaan ulkoasianneuvoksen mukaan yritysten ja julkisen vallan yhteistyötä.

Julkisen vallan toimijoiden hyvä yhteydenpito ja verkostot YK:ssa saattaisivat poikia yrityksille uusia kauppakumppanuuksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)