Ulf Kristersson. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ulf Kristersson: Juutalaisia vainotaan Ruotsissa

Ruotsin moderaattien puheenjohtajan mukaan maan hallitus on menettänyt hallinnan.

Ruotsin moderaattien puheenjohtaja Ulf Kristersson on huolissaan juutalaisvastaisuuden lisääntymisestä Ruotsissa.

Kristersson vastaa Facebookissa Ruotsin pääministeri Stefan Löfvenin esittämään arvosteluun yhteistyöstä ruotsidemokraattien kanssa. Stefan Löfvenin mukaan Kristersson on aiemmin tehnyt lupauksen holokaustista selvinneelle, psykologi ja kirjailija Hédi Friedille, ettei moderaatit aloittaisi yhteistyötä ruotsidemokraattien kanssa.

Kristersson kävi viime viikolla ensi kertaa suoria neuvotteluja ruotsidemokraattien johtajan Jimmie Åkessonin kanssa. Kristersson itse kommentoi tapaamista Ruotsin televisiolle sanomalla, että hänen mielestään oli korkea aika tavata ruotsidemokraatteja.

– Keväällä 2018 tapasin syvästi kunnioittamani Hédi Friedin hänen kotonaan. Jo tuolloin oli selvää, että vain muutamassa vuodessa väkivaltaisten radikaaliliikkeiden jäsenten määrä on Ruotsissa kasvanut sadoista tuhansiin ihmisiin, Kristersson kirjoittaa.

– Juutalaisia vainotaan ja vihataan maassamme uusnatsien, radikaali-islamistien ja joidenkin nuorten toimesta, jotka osoittavat vihaa Israelin valtiota kohtaan. Samaan aikaan ​​ruotsalaisia ​​muslimeja ja moskeijoita poltetaan, Kristersson jatkaa ja viittaa muun muassa Ruotsin kulttuuri- ja demokratiaministerin Amanda Lindin syytöksiin demokratian ja ihmisoikeuksien vaarantamisesta.

Kristerssonin mukaan moderaatit ovat käyneet ruotsidemokraattien kanssa keskustelua etenkin vakavasta rikollisuudesta. Hän toteaa, että moderaattien tarkoituksena vuoden 2018 eduskuntavaaleissa oli porvarihallituksen muodostaminen.

– Sen sijaan Ruotsi sai tammikuussa sosiaalidemokraattisen ja vihreän hallituksen. Samanaikaisesti sosiaaliset ongelmat ovat kasvaneet lumivyöryn lailla, ja meillä on hallitus, joka on menettänyt hallinnan eikä kykene tekemään tarvittavia päätöksiä. Ihmiset näkevät sen ja se tuhoaa politiikan ja kansalaisten välisen luottamuksen, Kristersson sanoo.

– Ruotsin parlamentissa olemme eri puolueita, meillä on erilaiset ideologiat ja ajattelemme eri tavoin. Mutta on kohtuullista pystyä keskustelemaan ja ratkaisemaan asiat. Muutoin heikennämme luottamusta parlamentarismiin.

I ett inlägg på Facebook häromdagen anklagade kultur- och demokratiminister Amanda Lind mig och Moderaterna för att…

Posted by Ulf Kristersson on Sunday, December 8, 2019

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt