Ukrainan Mariupolissa kuohuu – raportteja uusista väkivaltaisuuksista

Sekä Itä-Ukrainan separatistit että Ukrainan joukot kertovat uusista välikohtauksista Mariupolin liepeillä.

Mariupol on strategisesti tärkeä satamakaupunki Asovanmeren rannalla. Se sijaitsee lähellä separatistien ja Ukrainan joukkojen hallitsemien alueiden rajaa. Ukraina on odottanut jo pitkään separatistien hyökkäystä Mariupoliin ja vahvistanut sen puolustuksia.

Separatistijohtaja Aleksander Zahartsenko on todennut aiemmin haluavansa ”ottaa” Mariupolin kaupungin.

Paikallislähteisiin viittaava Newsweek kertoo molempien puolien raportoivan nyt uusista väkivaltaisuuksista alueella.

Ukrainan puolella taistelevan Sektori M -nimisen vapaaehtoispataljoonan tiedottaja Dmitri Gorbunov kertoi maanantain ja tiistain välisenä yönä medialle, että separatistit olivat tulittaneet hallinnon joukkojen asemia Shyrokynen kylässä Mariupolin liepeillä.

Gorbunovin mukaan separatistit ovat alkaneet ”kiihdyttää toimintaansa” myös muualla Mariupolin lähialueilla. Hän kertoi tilanteen olleen ennen tätä suhteellisen rauhallinen jo jonkin aikaa.

Ukrainan armeijan mukaan separatistit ovat myös ampuneet ukrainalaisten asemia Shyrokynen lähellä kranaatinheittimillä.

Donetskin kansantasavallaksi julistautuneen separatistialueen tiedottaja Edward Basurin on niin ikään kertonut toiminnan lisääntyneen Mariupolin alueella.

Hän totesi donetskilaiselle uutissivustolle, että Ukrainan hallinnon joukot olivat avanneet tulen separatistitaistelijoita kohti.

Separatistien on jo pitkään odotettu aloittavan hyökkäyksen Mariupoliin. Sen valtaaminen olisi tärkeä välietappi, mikäli separatistijoukot haluavat varmistaa maayhteyden Venäjän miehittämälle Krimille.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt