Verkkouutiset

Ukrainaan syntyi uusi valtio – ”Uusi Venäjä”

Venäläismieliset separatistit ovat julistaneet Itä-Ukrainaan uuden valtion Novorossiyan eli Uuden Venäjän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Donetskin ja Luganskin kansantasavallat ovat julistautuneet uudeksi valtioksi, jonka nimi on Novorossiya eli Uusi Venäjä.

Asian toi julki Donetskin kansantasavallan presidentti Denis Pushilin.

– Olemme allekirjoittaneet muistion yhdistymisestä, Pushilin sanoi lauantaina.

Kahdeksan Itä-Ukraina alueen edustajat olivat kongressissa, joka käsitteli asiaa, kertoo RT.com. Edustajia oli Odessasta, Nikolajevista, Dnepropetrovskista, Zaporozhyestä, Harkovasta, Khersonista, Donetskista ja Luganskista.

Kongressin edustajat sanoivat luovansa federaatiomyönteisen sosiaalis-poliittisen Kansallinen rintama -liikkeen. Liike hyväksyi myös manifestin, jossa luvataan taistella itsemääräämisoikeuden puolesta ja suojella kansaa natsijengien terrorilta.

Kaikki konferenssin 145 edustajaa hyväksyivät manifestin.

Siinä luvataan puolustaa ”viattomia siviilejä natsijengien terrorilta, joita oligarkit ja ulkomaalaiset tiedustelupalvelut rahoittavat”.

Valtiojulistuksen arvioidaan vaarantavan sunnuntaisten Ukrainan presidentinvaalien toimittamisen alueilla. Itä-Ukrainan venäläismieliset ovat kehottaneet boikotoimaan vaaleja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)