Sotilas tulittaa kapinallisten asemia Donetskin alueella. LEHTIKUVA / AFP Anatolii Stepanov

Ukraina kertoo vallanneensa uusia alueita

Hallituksen joukot ilmoittavat edenneensä Donetskin kaupungin tuntumaan.

Ukrainan asevoimien mekanisoitu prikaati on edennyt yhä lähemmäs separatistien hallitsemia Donetskin ja Aleksandrivkan kaupunkeja maan itäosissa.

”Kuninkaan jalkaväkenä” tunnetun 24. mekanisoidun prikaatin tiedottajan mukaan yksikkö linnoittaa parhaillaan uusia asemiaan Marinkassa, joka sijaitsee vain 100–250 metrin päässä kaupunkien rajasta. Kyseinen sotilasyksikkö on nimetty 1200-luvulla Galitsian ja Volynian ruhtinaskuntaa hallinneen kuningas Danielin mukaan.

Prikaatin tiedustelijoiden kerrotaan edenneen rintamalinjan ”harmaalle vyöhykkeelle” siirtääkseen taisteluiden painopistettä pois siviilialueilta.

– Tilanteemme on parantunut, sillä voimme valvoa uusista asemista tehokkaasti vihollisjoukkojen liikkeitä, yksikön tiedottaja kertoi Uawire-sivuston mukaan.

Sotatoimialueelle on sijoitettu tällä hetkellä noin 60 000 Ukrainan hallituksen sotilasta. Rintaman toisella puolella taistelee 38 000 kapinallistaistelijaa, joista noin 3000 on arvioiden mukaan Venäjän asevoimien vakinaisia joukkoja.

Hallituksen ja kapinallisjoukkojen väliset taistelut ovat kiihtyneet kevään aikana Minskin tulitaukosopimuksesta huolimatta. Yhteenotoissa on käytetty säännöllisesti sopimuksen kieltämiä asejärjestelmiä, kuten raskasta tykistöä.

Ukrainan joukot ovat vallanneet viimeisen vuoden aikana kapinallisilta noin 24 neliökilometrin alueet pienten yksiköiden suorittamilla hyökkäyksillä.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt