Uhkasiko venäläisministeri Naton päämajaa ydiniskulla? Julkaisi erikoisen tviitin

Venäjän sotilas- ja avaruusteollisuudesta vastaava varapääministeri Dmitri Rogozin on julkaissut erikoisen tviitin.

”Kuinka minun poppelini (Venäjäksi ”Topol”) voivat Brysselissä? Ne ovat varmaankin kasvaneet korkeiksi. Nato on oikea paikka poppeleille”, Dmitri Rogozinin tviitti kuului sanasta sanaan.

Rogozin jatkoi tviittiään merkkirajan yli twitlonger-palvelun kautta kirjoittaen, että ”Naton pääsihteeri kutsui Venäjää ja IS-järjestöä (Islamilainen valtio, nimitys ISIS-jihadistijärjestölle) syyksi Euroopan puolustuksen vahvistamiselle”.

Rogozin viitannee tviitillään taannoiseen pyyntöönsä saada istuttaa poppeleita Naton Brysselin päämajan pihalle. Naton entinen Venäjän lähettiläs Robert Pszczel on kertonut Rogozinin tulistuneen, kun pyyntö evättiin.

Tästä huolimatta Rogozin istutti vuonna 2012 kaksi poppelia Naton päämajan lähistölle.

Rogozinin tviitti on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Esimerkiksi Reddit -yhteisöpalvelussa sitä on tulkittu ydinaseilla uhkaamiseksi.

Venäläisministeri alleviivaa nimenomaisesti englanninkielisessä tviitissään, että poppeli on Venäjäksi ”Topol”. Venäjällä on Topol-niminen ballistinen ohjus, joka voidaan varustaa ydinkärjellä. Rogozin on kutsunut kahta Brysseliin istuttamaansa poppelia nimillä Topol ja Topol-M. Ne ovat ohjuksen eri variantteja.

Rogozin on julkaissut erikoisia tviittejä aiemminkin. Kun Ruotsi voitti Venäjän viime euroviisuissa, tviittasi ministeri: ”Venäjä ei uhkaa länttä. Lännen perustukset romahtavat ISIS:n ja homojen hyökkäyksen seurauksena”.

Rogozin on myös todennut televisiohaastattelussa lännen Venäjä-pakotteita ja viisumikielloista, ”etteivät panssarivaunut tarvitse viisumeita”.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt