Verkkouutiset

”Uhka kansalliselle turvallisuudelle”, ”moraalinvastainen” – suomalaisesitystä halutaan kieltää Venäjällä

Ortodoksiaktivistit vaativat viranomaisia peruuttamaan suomalaisen sirkusesityksen nuorison suojelemiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjällä Komin tasavallassa ortodoksiaktivistit haluavat estää Uusi Maailma-sirkusryhmän esityksen maan pääkaupungissa Syktyvkarissa, kertoo The Moscow Times. Permin pyhän Stefanoksen tasavaltalainen ortodoksipedagoginen yhteisö on lähettänyt alueen paikalliselle parlamentille kirjeen, jossa se perustelee vaatimusta kansallisella turvallisuudella.

Yhteisön mukaan Globally Wanted -niminen sirkusesitys on idologisesti vallankumouksellista toimintaa ja saattaisi korruptoida paikallisen nuorison. Tasavallan paikallisparlamentti piti asian tiimoilta hätäistunnon, mutta ei onnistunut päättämään pitäisikö esitys peruuttaa vai ei.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun uskonnolliset aktivistit pyrkivät estämään taide-esityksiä Venäjällä. Teatteri- ja oopperaesityksiä on peruttu viime vuosina esimerkiksi Novosibirskissa, Moskovassa ja Pietarissa muun muassa väitetyn jumalanpilkan vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)