Tytti Tuppurainen odottaa työryhmältä konkreettisia keskustelunavauksia huhtikuun lopussa. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Ministeri toivoo rauhaa Postin tilanteen arvioimiseen

Valtiosihteerityöryhmä arvioi Postia julkisten palveluiden tuottamisessa valtakunnallisesti.

Valtioneuvoston kanslia on asettanut valtiosihteerityöryhmän arvioimaan Posti Group Oyj:n roolia osallistua laajasti ja markkinaehtoisesti julkisten palvelujen valtakunnalliseen tuottamiseen.

Työryhmä asetettiin uudelleen hallitusvaihdoksen johdosta. Työryhmän puheenjohtaja toimii eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen valtiosihteeri Olli Koski.

Hallitusohjelman mukaisesti työryhmä selvittää kokonaisvaltaisesti vaihtoehtoja postin ja sanomalehtien jakelun turvaamiseksi koko maassa moniäänisen tiedonvälityksen varmistamiseksi. Huomio on erityisesti yleispalveluvelvoitteen kustannustehokkuudessa, yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa sekä postimarkkinan muutoksen vaikutuksissa postilakiin.

Lisäksi työryhmä selvittää keinoja turvata postinjakelu harvaan asutuilla alueilla sekä saaristossa saaristolain mukaisesti.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen toivoo, että työryhmä saa kartoittaa tilannetta rauhassa.

– Postin ympärillä on ollut sekä liiketoiminnallisesti että yhteiskunnallisesti paljon keskustelua. Nyt toivonkin, että työryhmä saa rauhassa kartoittaa tilannetta ja odotan konkreettisia keskustelunavauksia huhtikuun lopussa, Tytti Tuppurainen sanoo.

Työryhmän odotetaan käsittelevän palveluiden organisointiin liittyviä yhteistyömalleja ja – rakenteita. Niiden mahdolliset vaikutukset Posti Oyj:n omistusrakenteisiin eivät kuitenkaan kuulu työryhmän tehtäviin.

Työryhmän työn odotetaan valmistuvan 30.4.2020 mennessä.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt