Lukiot palaavat taas lähiopetukseen. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tyrmistys koulupäätöksestä: Tuo on Tegnellin linja

Kansanedustaja Terhi Koulumiehen mukaan toista astetta ei pitäisi siirtää lähiopetukseen.

Kokoomuksen kansanedustaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Terhi Koulumies arvostelee kovin sanoin pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöstä toisen asteen siirtämisestä lähiopetukseen. Hän vertaa tätä Ruotsin ja valtionepidemiologi Anders Tegnellin ratkaisuihin..

Vastustan sitä, että Helsinki siirtää 2. asteen lähiopetukseen juuri kun koronatartunnat ovat levinneet ennätyslukemiin. Tuo on Tegnellin linja. Päinvastoin pitäisi siirtää yläasteetkin etäopetukseen, Koulumies kommentoi Twitterissä.

Hän suuntaa sanansa pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallitukselle, ja kysyy tekojen perään. Koulumiehen mukaan ministerit voisivat vielä estää päätöksen.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä tiedotti torstaina illalla, että toisen asteen lähiopetukseen siirrytään rajatusti niin, että korkeintaan puolet lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijoista on vuorollaan lähiopetuksessa. Ammatillisessa koulutuksessa kolmasosa opiskelijoista on lähiopetuksessa kerrallaan. Ratkaisua perusteltiin etäopetuksen haitoilla.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS on varoittanut tällä viikolla pääkaupunkiseudun epidemiatilanteen kärjistymisestä. Tartuntamäärät ovat kasvaneet sairaanhoitopiirin alueella jo muutaman viikon ajan. Viime viikolla Covid-19-tapauksia todettiin yli 1 650 eli saman verran kuin viime vuoden huippuviikkoina.

Erityistä huolta on herättänyt entistä herkemmin tarttuvien koronamuunnosten osuuden kasvu näytteissä. HUSin tällä viikolla antamien tietojen mukaan muuntovirusten osuus oli noussut noin puoleen kaikista positiivisista näytteistä jo helmikuun alussa. Asiantuntijat ovat arvioineet, että niin kutsuttu brittiläinen virusvariantti on voinut jo nousta hallitsevaksi pääkaupunkiseudulla.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt