Lauri Lehmusojan mukaan palkansaajia uhkaa salakavalasti veronkorotusautomaatti, ellei uusi hallitus tee muun muassa indeksitarkistuksia. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tyrmäys työn verotuksen kiristyksille: Palkankorotukset sulavat

EK:n veroasiantuntijan mukaan veronkorotusautomaatti uhkaa palkansaajien ostovoimaa.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n veroasiantuntija Lauri Lehmusojan mukaan työn verotuksen kiristäminen ei palvele tavoitetta yli 75 asteen työllisyydestä.

− Työn verotuksen maltillinen keventäminen ja vähintäänkin veronkiristysten välttäminen turvaisi osaltaan myös työntekijän ostovoimaa ja hillitsisi kustannuspaineita, Lauri Lehmusoja kirjoittaa blogissaan.

− Nimellinen palkankorotus ei työntekijää lämmitä, jos ostovoima sulaa veronkiristyksiin. Esimerkkinä veronkevennysten merkityksestä on se, että 1 prosenttiyksikön kevennys palkansaajan veroprosentissa voi antaa vastaavan ostovoiman kasvun kuin jopa yli 4 prosentin palkankorotus, hän lisää.

Lehmusojan mukaan palkansaajia uhkaa salakavalasti veronkorotusautomaatti, ellei uusi hallitus tee muun muassa indeksitarkistuksia.

Hallitusneuvotteluissa ei hänen mukaansa tule unohtaa ansiotuloverotuksen kiristymisen estämistä ja työn verotuksen maltillisen kevennyksen tavoittelua.

− Yhdessä muiden työhön kannustavien toimien kanssa se edistäisi osaltaan 75 prosentin työllisyysasteen saavuttamista, Lehmusoja sanoo.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt