Suomen koronatartuntojen kehitys näyttää tältä. worldometers.info

Tyrmäys Suomen koronasijoitukselle: Ei mikään superonnistuminen

Kansanedustajan mukaan hallituksen on aika tunnustaa tosiasiat.

Suomessa on todettu kansainvälisiä koronatilastoja keräävän sivuston mukaan 101. eniten koronavirustartuntoja maailmassa. Sivuston listauksessa on päivitetty THL:n tiistain lukema, 9892 tautitapausta.

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo pitää Suomen sijoitusta huonona siihen nähden, että listalla on 215 maata.

− Suomi sijalla 101 koronatapauksissa maailmalla. Kun meillä on parisensataa maata maailmassa, niin ei voida kyllä puhua enää mistään superonnistumisesta, Sinuhe Wallinheimo kirjoittaa Twitterissä.

− Ehkäpä hallituksenkin on aika tunnustaa tosiasiat.

Sijoituksen 101 Suomi saa absoluuttisessa tartuntojen määrässä. Suhteellisen tartuntamäärän perusteella Suomi on listauksessa sijalla 119. Miljoonaa asukasta kohden Suomessa on todettu 1785 koronatartuntaa. Taakse jäävät muun muassa Australia, Japani, Etelä-Korea ja Uusi-Seelanti.

Suomen tautitilannetta on vielä syksylläkin pidetty rauhallisena, mutta viime päivien jyrkkä nousu on nostanut vaatimuksia uusille toimenpiteille. THL tiedotti tiistaina 149 uudesta koronavirustartunnasta.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt