Pekka Haavisto. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Tyrmäys Pekka Haaviston toimille – ”Totuus selvitettävä”

Kansanedustajat ihmettelevät ulkoministerin käskytystä ISIS-lapsista.

– Nykyisellä hallituksella vastuukysymykset hakusessa, oli sitten kyse omistajaohjauksesta, työmarkkinaneuvotteluista tai virkavastuun merkityksestä, kansanedustaja Mia Laiho (kok.) toteaa Twitterissä.

Twitterissä Mia Laiho viittaa Ilta-Sanomien uutiseen ulkoministeriön konsulipäällikkö Pasi Tuomisen syrjäyttämisestä.

IS:n mukaan Tuominen syrjäytettiin ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) toimesta Venäjän viisumikäytäntöön ja ISIS-lapsiin liittyvien erimielisyyksien vuoksi. Verkkouutiset uutisoi syrjäyttämisestä aiemmin tästä löytyvässä jutussaan.

– Miten tähän on oikein tultu? Mukana kuitenkin kokeneita poliitikkoja, Mia Laiho sanoo.

– @Haavisto yritti junailla ”Isis-lapset” salaa Suomeen – virkamies olisi Haaviston käskytyksen perusteella joutunut kantamaan vastuun, kun poliittista päätöstä ei saatu aikaan? Totuus eduskunnalle selvittettävä. @Anttirinnepj hallituksen linja?, kansanedustaja Sari Sarkomaa (kok.) sanoo Twitterissä.

– Hallitusohjelman mukaisesti myös ulkoministeri on näemmä ryhtynyt urakalla ”uudistamaan poliittista kulttuuria ja päätöksentekoa”. Hallitus on löytänyt samalla totuuden puhumisen lisäksi toisenkin säästökohteen: poliittisen vastuunkannon, Heikki Vestman (kok.) jatkaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Pekka Haaviston Venäjän viisumikäytännön joustavuuden lisäämiseen liittyviä pyrkimyksiä Twitterissä ”kuten olen ennenkin sanonut, Kremlin pikku apulaisia etsitään vääristä paikoista”.

– Vihreät ovat tämän ajan SKP ja konkreettinen vaara Suomen sisäiselle ja ulkoiselle turvallisuudelle, Halla-aho tviittaa.

– On käsittämätöntä, että tällainen puolue pitää hallussaan sisä- ja ulkoministerin salkkuja.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt