X
SULJE MAINOS
Jouni Ovaska. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Tyrmäys Maria Ohisalolle: Raha ei riitä edes arjen pyörittämiseen

Ministeri syytti velkakeskustelua ummehtuneeksi. Keskustaedustajan mukaan oma pesä pitäisi saada ensin kuntoon.

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska lyttää vihreiden puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalon kommentit velasta ja kehysmenettelyn uudistamisesta.

– Tässä kuitenkin unohtuu se, että oma pesä pitäisi ensin saada kuntoon. Me otamme syömävelkaa, kun ei rahat riitä edes perusarjen pyörittämiseen, Ovaska sanoo Twitterissä.

Maria Ohisalo moitti Suomen julkista velkakeskustelua blogissaan ummehtuneeksi.

Ohisalon mukaan ilmastonmuutoksen torjunnan vaatimat talouden ja yhteiskunnan muutokset tarkoittavat, että sekä Suomen että Euroopan unionin talouspoliittisia sääntöjä pitäisi tarkastella uudella tavalla.

– Meidän on rakennettava yhteiskuntamme uusiksi. Asuminen, liikkuminen, ruoantuotanto ja moni muu on pystyttävä jatkossa tekemään kestävämmin, hän muun muassa kirjoitti.

Ohisalo puolusti kirjoituksessaan velaksi tehtäviä suuria julkisia vihreitä investointeja. Kommentit heijastelivat pääministeri Sanna Marinin (sd.) aiempia lausuntoja kehysmenettelyn uudistamista. Tätä pääministeri on perustellut massiivisella vihreiden investointien tarpeella. Niitä pitäisi hänen mukaansa tehdä tulevaisuudessa velaksi.

LUE MYÖS:

Maria Ohisalo: Yhteiskunta on rakennettava uusiksi

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt