Työministeri vaatii lisärahoitusta pakolaisten työllistämiseen

Saksan työministeri Andrea Nahles pyytää varoja pakolaisten työllistämiseen.

Saksan työ- ja sosiaaliasioista vastaava ministeri Andrea Nahles on pyytänyt valtiovarainministeri Wolfgang Schäublelta peräti 450 miljoonaa euroa lisävaroja vuodessa pakolaiskriisiin vastaamiseen. Varat olisi määrä käyttää pakolaisten integroimiseen työmarkkinoille.

Nahles sanoo uusien maahantulijoiden tarvitsevan vähintään 100 000 työpaikkaa. Se taas nielee hänen mukaansa vähintään vaaditun summan lisää vuosittain.

Asiasta uutsioivan EurActivin mukaan Nahles haluaa antaa Saksaan tulleille turvapaikanhakijoille paremmat mahdollisuudet päästä töihin.

”Tähän asti ihmisten on ollut pakko levätä laakereillaan 12 kuukautta kerrallaan. Tämä synnyttää jännitteitä kaikille. Meidän on toimittava niin nopeasti kuin mahdollista. Voimme tehdä tämän vain valtiovarainministerin tuella”, Andrea Nahles totesi Funke Mediengruppen haastattelussa.

Neuvottelujen lisärahoituksesta kerrotaan olevan jo käynnissä.

Nahlesin mukaan rahoja ei saa kuitenkaan ottaa pitkäaikaistyöttömille jyvitetyistä varoista, koska tämä ”ruokkisi pelon liekkejä” ja loisi entistä enemmän jännitteitä.

Kommentit