Työministeri Lindström: Ymmärrän nyt miksi poliitikkojen puheet ovat ympäripyöreitä

Jari Lindström toivoo kriitikoilta omaa aloitteellisuutta.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) kertoo pitäneensä taukoa sosiaalisesta mediasta. Hänen mukaansa kommentointi ja kirjoittaminen eivät ole helppoa ja kevyttä puuhaa.

– Se on joskus äärimmäisen raskasta. Kaiken työn ohella, jota todellakin on riittävästi, päivitysten ja keskustelun käyminen somessa on vaativaa, hän sanoo blogissaan.

Lindströmin mukaan häneltä penätään monesti vastauksia ja kantoja monenkirjaviin asioihin.

– No jos kerron kantani somessa, olen sen vankina sillä hetkellä. Mikään sanottua ei saisi sanotun jälkeen muuttaa vaikka uutta tietoa tulisikin.

Myöskään esimerkiksi lehtikirjoituksiin on hänen mukaansa mahdotonta saada kaikkea aihepiiriin liittyvää. Hän kertoo myös ymmärtävänsä nyt aika lailla paremmin sen, miksi poliitikkojen vastaukset ovat kovin usein ympäripyöreitä.

– Varsinkin nykyaikana kun kaikki sanomasi ja kirjoittamasi elää bittiavaruudessa lähes ikuisesti.

Lindströmin mukaan on selvää, että kirjoitti, lausui tai oli mieltä tahansa, se ei kelpaa kaikille. Vaikka niin ei tarvitse ollakaan, hän toivoo kuitenkin kriitikoilta omaa aloitteellisuutta selvittää ensin itse mitä oikeasti ollaan tekemässä ja tehty.

– Eikä suinkaan niin, että kommentoijan oma asenne ja mielikuvitus saa siivet selkäänsä. Niin että henkilö uskoo omia kuvitelmiaan ja pitää niitä vaikkapa hallituksen tai yksittäisen ministerin tekosina ja kantana.

Kommentit