Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies, SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Työmarkkinajärjestöt valmiita turvaamaan työpaikat ja yritykset

Keskusjärjestöt toivovat maan hallituksen tarttuvan esityksiin, joita ne valmistelevat lähiaikoina.

Kaikki työmarkkinakeskusjärjestöt pyrkivät löytämään yhdessä ratkaisun suomalaisen yhteiskunnan toiminnan turvaamiseksi.

– On tärkeää turvata suomalaisten työpaikat, toimeentulo ja yritykset, ja tuoda sitä kautta hyvinvointia, vakautta ja ennustettavuutta yhteiskuntaan, Akava, STTK, SAK, Elinkeinoelämän keskusliitto ja KT Kuntatyönantajat ilmoittavat julkaisemassaan sitoumuksessa.

Järjestöjen mukaan korona vaikuttaa vakavasti suomalaiseen yhteiskuntaan ja talouteen.

– Sen aikana on syytä unohtaa perinteiset asetelmat ja nousta tilanteen yläpuolelle. Nyt on yhteisten ratkaisujen aika, järjestöjen sitoumuksessa todetaan.

Järjestöt toivovat maan hallitukselta päätöksiä, joilla turvataan hyvinvointiyhteiskunta ja suomalaiset työpaikat.

– Valmistelemme lähiaikoina esityksiä näistä toimista ja toivomme maan hallituksen tarttuvan niihin.

Sitoumuksen ovat allekirjoittaneet SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies, Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen ja STTK:n puheenjohtaja Antti Palola.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt