Rakennusalalla työntekijämäärä kasvoi toukokuussa reippaasti. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Työllisyyden kasvu piristyi Ilmarisen mukaan toukokuussa

Työntekijämäärien alkuvuoden kasvu on työeläkeyhtiön suhdanneindeksin mukaan nyt 3,5 prosenttia.

Työntekijämäärät työeläkeyhtiö Ilmarisen suhdanneindeksiin kuuluvissa yrityksissä kasvoivat toukokuussa 4,7 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvuvauhti reipastui selvästi alkuvuodesta, ja koko alkuvuoden kasvu on nyt keskimäärin 3,5 prosenttia.

– Työntekijämäärät yrityksissä kasvoivat alkuvuonna selvästi edellisvuotta hitaammin ja joillakin toimialoilla jopa vähenivät, mutta toukokuussa päästiin taas viimevuotisiin kasvulukuiihin. Erityisesti rakennusalalla työntekijämäärä kasvoi toukokuussa reippaasti, jopa 5,5 prosenttia, mikä ylitti viime vuoden keskimääräisen kasvun. Kaupan alalla, teollisuudessa ja kuljetuksessa oli myös kasvua alkuvuoteen verrattuna, mutta viime- ja edellisvuoden huippuluvuista ollaan edelleen selvästi jäljessä, kertoo tiedotteessa Ilmarisen yhteiskuntasuhdejohtaja Jaakko Kiander.

Suhdanneherkällä henkilöstövuokrausalalla kasvua oli toukokuussa vain 2,8 prosenttia ja koko alkuvuonna keskimäärin 4,9 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Vielä viime vuonna alalla nähtiin huimia yli 15 prosentin kasvulukuja.

Työntekijämäärät kasvoivat 7,4 prosenttia Pohjois-Suomessa, missä kasvu on ollut muuta maata vauhdikkaampaa jo usean vuoden ajan. Hitainta kasvu oli toukokuussa Länsi-Suomessa, jossa työntekijämäärät kasvoivat vuodentakaisesta vain 3 prosenttia.

Ilmarisen suhdanneindeksi kuvaa muutosta yhteensä noin 17 000 yrityksen työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt