Tv-katsojat ja puoluekokous odottivat – vihreiden ääntenhakumatkasta taksilla ei kerrottu moneen tuntiin

Puoluejohtajasta käydyn jäsenäänestystuloksen viipymisen syystä ei informoitu vihreiden kokousta.

Vihreiden Tampereen puoluekokouksessa viikonvaihteessa julkistettiin jäsenten uudesta puoluejohtajasta kirjeitse käymän äänestyksen tulos.

Satojen kokousedustajien ja kaikkien suomalaisten politiikan seuraajien jännityksellä, myös suorissa tv- ja nettilähetyksissä, odottama tulos luvattiin ensin kello 14. Se saatiin lopulta vasta noin kello 19.30.

Verkkouutiset merkitsi tästä löytyvään juttuunsa kokouspaikalla annetut tilannetiedotteet asiasta. Vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen tuli kertomaan kokoukselle todellisen syyn myöhästymiseen vasta kello 17.

Puuttuvaa äänilaatikkoa ja sen 435 ääntä oli lähdetty Tampereelta taksilla hakemaan Helsingistä noin kello 14. Tätä ei siis kerrottu puoluekokoukselle kello 14-17. Puoluekokoukselle ja medialle kerrottiin vain esimerkiksi, että ”lisätietoja ääntenlaskennan etenemisestä saadaan klo 16 jälkeen”.

Uuden Suomen mukaan ääntenlaskijat olivat huomanneet äänten puuttumisen kello 13.45. Puoluekokouspaikalle Tampereella oli välittömästi tilattu taksi Helsinkiin.

Neljän ääntenlaskijan päästyä taksilla Helsinkiin he olivat pian kello 16 jälkeen siellä todenneet, että äänet löytyivät ja niiden lukumäärä täsmää ääntenlaskun kanssa. He lähtivät taksilla takaisin kohti Tamperetta ja laskivat ääniä matkalla.

Kommentit