Työministeri Tuula Haatainen. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Tuula Haatainen vaatii jälleen selvitystä Kiina-tilauksesta

Lisäselvitystä vaaditaan välittömästi.

Työministeri Tuula Haatainen (sd.) vaatii Huoltovarmuuskeskuksen johdolta lisäselvitystä suojavarustetilauksesta.

–  Olen edellyttänyt selvitystä välittömästi. En ole tyytyväinen siihen tietoon, mitä on tähän mennessä johdon toimesta annettu, Haatainen kirjoittaa Twitterissä.

Tiistaina Kiinasta tuli Suomeen kaksi miljoonaa kirurgista kasvosuojainta ja yli 200 000 hengityssuojainta. Keskiviikkona hallitus kertoi, että varusteet eivät sovellukaan sairaalakäyttöön, sillä ne eivät täytä eurooppalaisia standardeja. Lisäksi HVK oli jo ehtinyt maksaa Onni Sarmasteen suomalaisen yhtiön tilille viisi miljoonaa euroa sopimuksen täyttymisestä. Sopimus tehtiin myös Tiina Jylhän Virossa toimivan yhtiön kanssa.

Ministeri on saanut Twitterissä kansalaisilta palautetta suojavarustetilaukseen ja siihen liittyviin sotkuihin liittyen. Kansalaiset ihmettelevät etenkin sitä, miksei Huoltovarmuuskeskus selvittänyt yrityksen taustoja, jolta se suojavarusteet tilasi.

– Tuota…miten tämän nyt sanoisi. Sanotaan vaikka, että ihan kivasti sössitty. Maallikko löytää samat suojaimet http://alibaba.com:sta muutamassa minuutissa ja teillä on oikein Huoltovarmuuskeskus ostamassa niitä välikäden kautta Kiinasta, Twitterissä ihmetellään.

– Niin, keskimääräisellä nettikäyttäjällä menee 2 minuuttia ihmisten ja yritysten taustatietojen hakemiseen. Luulisi että valtion virastolla on vielä nopeammat ja syvemmät väylät, eräs käyttäjä tviittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt