X
SULJE MAINOS

Tutkintapyyntö poliisille – Helsingin seurakuntien kiinteistökorjauksissa mahdollisia hankintaepäselvyyksiä

Helsingin seurakuntayhtymä on tehnyt poliisille tutkintapyynnön kiinteistötoimiston hankinnoissa mahdollisesti tapahtuneista epäselvyyksistä.

Rikosnimikkeet epäiltyjen tekojen osalta ovat alustavien tietojen mukaan törkeä virka-aseman väärinkäyttäminen, törkeä lahjuksen ottaminen ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Tutkinta kohdistuu useampaan kuin yhteen kiinteistötoimiston työntekijään. Törkeistä rikosnimikkeistä epäillyt on siirretty tehtävistään sivuun väliaikaisesti yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan päätöksellä, kertoo yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Juha Rintamäki.

– Virasta tai tehtävistä pidättämisen tarkoituksena on osaltamme turvata poliisin tutkinta, ja toisaalta sijaisten nimeäminen turvaa kiinteistöosastomme operatiivisen toiminnan. On kaikkien – niin Helsingin seurakuntayhtymän kuin nyt tutkinnan kohteena olevien työntekijöiden ja heidän kollegoidensa – etu, että asia selvitetään perusteellisesti, Rintamäki sanoo.

Epäilyt väärinkäytöksistä ilmenivät yhtymän sisällä.

– Tällä hetkellä omaehtoisesta valvonnasta huolehtivat sisäisen tarkastuksen yksikkömme sekä yhteisen kirkkoneuvoston asettama tarkastustoimikunta. Selvitämme pikimmiten, tarvitsemmeko vielä lisätoimia sisäiseen valvontaamme. Mahdollisista muutoksista päättää ylintä päätösvaltaa käyttävä yhteinen kirkkovaltuusto, Rintamäki sanoo.

Tutkintaan edenneet epäselvyydet korjausurakoiden hankinnoissa ajoittuvat vuosiin 2010–2015.

– Epäilyjen mukaan kaikkia korjausurakoita ei ole hoidettu asianmukaisesti. Mahdollisista euromääräisistä epäselvyyksistä tai yhtymän mahdollisesti kärsimästä taloudellisesta vahingosta meillä ei tutkinnan tässä vaiheessa ole vielä tietoa, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo sanoo.

Tapauksen esitutkinnasta vastaa Helsingin poliisin talousrikosyksikkö.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt