Tutkimus: Kuorsaaminen tekee rumaksi

Amerikkalaistutkimuksen mukaan kuorsaaminen saattaa rumentaa ihmistä, The Telegraph -lehti kertoo.

Tutkimuksen perusteella uniapneasta kärsivät ihmiset vaikuttavat vähemmän viehättäviltä, nuorekkailta ja virkeiltä kuin muut.

Journal of Sleep Medicine -tiedelehdessä julkaistussa tutkimuksessa 20 uniapneasta kärsivälle keski-ikäiselle annettiin nukkuessa käytettävä hengityskone, joka helpottaa jatkuvaa kuorsaamista ja hengityskatkoksia aiheuttavan sairauden oireita. Koehenkilöiden ulkonäön muutoksia kartoitettiin tämän jälkeen sekä huipputarkalla tietokoneohjelmalla että itsenäisen arviointipaneelin tekemillä arvioilla.

Jo muutaman kuukauden käytön jälkeen tutkijat havaitsivat hoidon aiheuttaneen merkittäviä ulkonäöllisiä muutoksia noin kahdella kolmesta potilaasta. Tutkijat jopa totesivat otsaryppyjen vähentyneen osalla potilaista, vaikka muutosta ei varsinaisesti voitukaan vahvistaa mittauksin.

– Tutkimus osoittaa, että terveydellä ja sillä, miltä ihminen näyttää, on merkittävä yhteys, tutkimusta johtanut neurologi Ronald Chervin toteaa.

Miljoonat ihmiset kärsivät uniapneasta ympäri maailman, mutta vain pieni osa heistä hankkii apua sairauteensa. Uniapnea voi altistaa muun muassa sydänsairauksille.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt