Hengityssuojaimella varustautunut asiakas Helsingin Ruoholahden Citymarket -myymälässä 13. maaliskuuta 2020. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tutkijatohtori: Miksi tasa-arvoinen Suomi toimii näin?

Johanna Vuorelmasta maskien käyttösuosituksessa on kyse myös tasa-arvosta.

Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen tutkijatohtori Johanna Vuorelma pitää maskien käyttösuositusta myös kysymyksenä tasa-arvosta, jota Suomen maskilinjaus ei hänestä tällä hetkellä tue.

– On ristiriitaista, että tasa-arvoa painottavassa Suomessa on valittu poikkeuksellinen maskilinja, Vuorelma kirjoittaa Twitter-tilillään.

– Julkinen tila olisi tasa-arvoisemmin avoin myös riskiryhmäläisille jos muut käyttäisivät maskeja suojellakseen heitä tartunnoilta paikoissa, joissa turvavälit eivät ole mahdollisia.

Kasvomaskisuosituksen tarpeellisuudesta on puhuttu viime aikoina paljon julkisuudessa. Toistaiseksi hallitus ei ole antanut suositusta maskien käyttämisestä.

Verkkouutiset uutisoi aiemmin tänään, että joidenkin puolueiden eduskuntaryhmän puheenjohtajien mielestä kasvomaskisuositus olisi hyvä antaa, jos epidemiatilanne pahenee.

Myös esimerkiksi Uudenmaan sairaanhoitopiirin infektioklinikan apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen tukee ajatusta kasvomaskisuosituksesta, Verkkouutiset uutisoi.

Muista pohjoismaista Islanti ja Tanska julkaisivat eilen suosituksensa kasvomaskien käyttämisestä tietyissä sosiaalisissa tilanteissa ja joukkoliikenteessä, Verkkouutiset uutisoi eilen.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt