Verkkouutiset

Tutkija SK:ssa: Suomalaisten jahkailu Natosta ihmetyttää Venäjällä

Venäjä ei Hanna Smithin mielestä hyökkäisi Suomeen Natoon liittymisen takia, mutta saattaisi aiheuttaa jos jonkinlaista tahallista kiusaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkijatohtori Hanna Smith Aleksanteri-instituutista toteaa Suomen Kuvalehden haastattelussa, että mikäli Suomi haluaa pitävät sotilaalliset turvatakuut Venäjää vastaan, sen kannattaisi liittyä Natoon.

Venäjällä tähän on jo hänen mukaansa valmistauduttu.

– Nykyinen jahkailu on jopa herättänyt venäläisissä ihmetystä, haastattelussa todetaan.

Smith toteaa haastattelussa, että Natoon kuulumattomien maiden pelko Venäjän sotilaallista voimankäyttöä vastaan on aiheellinen, mutta Suomi ei todennäköisesti ole ensimmäisten joukossa sellaisella listalla. Riskit Venäjälle lienevät liian suuret.

On kuitenkin mahdollista, että Suomen liittyminen puolustusliittoon herättäisi vastatoimia Venäjässä. Nämä olisivat kuitenkin ei-sotilaallisia, sillä Venäjän ulkopoliittinen johto on ilmaissut, ettei Venäjä hyökkäisi yhteenkään Nato-maahan.

Smith arvelee, että reaktiot Suomeen heijastuisivat esimerkiksi kauppasuhteissa tai itärajan turvapaikanhakijatilanteen tai huoltajuuskiistojen kaltaisissa asioissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)