Verkkouutiset

Tutkija: Iranista saattaa tulla seuraava USA:n suosikki

Yli vuosikymmenen kestävien talouspakotteiden jälkeen Iranin taloudella on mahdollisuus kukoistaa ja saavuttaa Yhdysvaltojen suosikkiasema.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh arvioi Iltalehden blogissaan, että kun Iranin ydinneuvottelut ovat päättyneet, maan talous voi nousta hyvin voimakkaasti. Länsimaat ovat jo osoittaneet taloudellista kiinnostusta Irania kohtaan. Talouspakotteiden purkamisella voi olla myös laskeva vaikutus kaasun ja öljyn hintoihin, Salehzadeh uskoo.

Vaikutukset voivat olla myös poliittisia. Jos Iranin talous kehittyy tarpeeksi, maasta voi tulla seuraava Saudi-Arabia.

– Maa, jossa on diktaattorinen islamilaishallinto, mutta joka siitä huolimatta nauttii länsimaiden, erityisesti USA:n suosiosta. Kun taloussuhteet kukoistavat, silmät sulkeutuvat ihmisoikeusloukkauksille tai tasa-arvon toteutumiselle, Salehzadeh kirjoittaa.

Pahimmillaan Iranista voi tulla Pohjois-Korean kaltainen ydinohjelmavaltio.

– Samalla tavalla kun pakotteet eivät pystyneet pysäyttämään Iranin ydinteknologian kehittämistä, en usko, että pakotteiden purkaminen estää Iranin pyrkimyksiä saada rakennettua oma ydinaseensa salaisissa laitoksissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)