X
SULJE MAINOS
Valtiovarainministeri, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ja sisäministeri, vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Tutkija HS:lle: Riitely näyttää heikentävän vihreiden ja keskustan imagoja

Puolueet ovat riidelleet pitkin hallituskautta eri asioista.

Yksi syy vihreiden ja keskustan imagoiden heikentymiseen voi olla puolueiden jatkuva riitely, arvioi Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen erikoistutkija Jenni Karimäki Helsingin Sanomille.

Vihreiden ja keskustan kokonaisimagot ovat tällä hetkellä suurista puolueista heikoimmat, selviää Ylen tiistaina julkaisemasta puoluebarometrista.

Barometrin mukaan vihreiden imago on heikompi kuin pitkään aikaan. Keskustan kannatus taas on hiipunut keskiviikkona julkaistussa HS-gallupissa.

Karimäen mukaan suomalaiset tuntuvat lähtökohtaisesti karsastavan sitä, jos joku asia näyttää politiikassa riitelyltä. Keskusta ja vihreät ovat hänen mukaansa usein julkisuudessa näyttäytyneet vastinparina, jonka on vaikeinta päästä keskenään yksimielisyyteen asioista.

– Ei ainakaan näytä siltä, että Suomen kansa olisi valmis palkitsemaan tällaisesta toiminnasta. Jos tällainen politiikan teon tapa olisi sitä, mitä äänestäjät laajamittaisesti toivoisivat, se näkyisi varmaan positiivisena signaalina gallupeissa, Karimäki sanoo HS:lle.

Vihreät ja keskusta ovat ottaneet yhteen tällä hallituskaudella niin turpeeseen, sudenmetsästykseen kuin metsätalouteenkin liittyen.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt