Joe Biden. LEHTIKUVA / AFP Jim Watson

Tutkija: Demokraateilla on näytön paikka

Dosentti Ari Helon mukaan demokraattien on luovuttava BLM-liikkeen äärimmäisimmistä vaatimuksista.

Pohjois-Amerikan tutkimuksen dosentti Ari Helon mukaan 6.1.2021 saattaa jäädä historiaan etupäässä demokraattien vaalivoiton myötä. Helon mukaan demokraateilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa uudistuksia, mutta se vaatii omien rivien suoristamista. Helo kritisoi demokraatteja erityisesti ns. Cancel-kulttuurin vahvistamisesta.

– Tyylilajina eritoten kannattaa luopua woke-väen ja BLM-liikkeen pahimmista järjettömyyksistä, sillä heidän mukaansa Bernie Sandersin huoli taloudellisesta epätasa-arvosta edustaa sekin vain ”taloudellisesta populismia” ja ”mieskeskeistä maailmankuvaa”, Helo kirjoittaa Uuden Suomen blogissaan.

Helon mukaan Joe Bidenin ja Kamala Harrisin hallinnon on myös pystyttävä verotukseen ja terveydenhuoltoon vaikuttaviin uudistuksiin, muuten demokraatit voivat menettää enemmistönsä jo seuraavissa vaaleissa.

– Koronan kuriin saaminen olisi sinällään voitto, joka voisi tuoda apua jo kahden vuoden päästä käytävissä välivaaleissa, mutta jos yhtään isoa verotuksellista ja terveydenhoitoon aidosti vaikuttavaa uudistusta ei saada aikaan, ja eritoten mainostettua merkittävänä äänestäjille, seuraavissa vaaleissa enemmistö taas menetetään.

– Kannattaa muistaa, kuinka tiukat vaalit oikeasti olivat, vaikka värisuora nyt saatiinkin. Yli 74 miljoonaa amerikkalaista äänesti vastikään (Donald) Trumpia presidentiksi toiselle kaudelle! Kannattaa myös pitää mielessä, että (Barack) Obaman presidenttikauden, joka alkoi vuonna 2009, kaikki aidot uudistukset päättyivät jo vuoden 2010 välivaaleihin, joissa demokraatit hävisivät kongressin. Jos uudistuksia saadaan aikaan, kaikki hyötyvät, niin aasialaisperäiset, intiaanit, latinot, mustat kuin valkoisetkin (aakkosjärjestyksessä). Aikaa ei ole paljon, tehtävää on, Helo kirjoittaa.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt