X
SULJE MAINOS

Turvapaikanhakijoille tarvitaan lisää vastaanottopaikkoja

Turvapaikanhakijoiden vastaanottopaikkojen tarve on kasvussa, kertoo Maahanmuuttovirasto.

Maahanmuuttovirasto on lisännyt Vaasan, Kemin ja Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksiin lokakuun alusta alkaen yhteensä 130 majoituspaikkaa.

Lisäyksen jälkeen Vaasan ja Kemin keskuksissa on 150 paikkaa sekä Mänttä-Vilppulan keskuksessa 175 paikkaa. Lisämajoituspaikat järjestetään vuokraamalla tarvittava määrä asuntoja.

– Suomesta turvapaikkaa hakevien henkilöiden määrä on elo-syyskuun aikana ollut hiukan tavallista suurempi, kertoo ylitarkastaja Veikko Pyykkönen Maahanmuuttovirastosta.

Elokuussa Suomeen saapui 355 turvapaikanhakijaa ja syyskuussa 404. Tavallisesti tulijoita on noin 260 henkilöä kuukaudessa eli noin 3 200 henkilöä vuodessa.

– Tulijoiden määrä on kasvussa mutta kasvu on hyvin maltillista. Syksy on aina vilkkaampaa aikaa, syytä tähän ei tiedetä, sanoo Pyykkönen.

Lokakuun alkuun mennessä Suomesta on hakenut turvapaikkaa 2 504 henkilöä.

Vastaanottokeskusten majoituskapasiteettia on viime vuosina sopeutettu tulijamääriin, jotta majoituspaikat olisivat käytössä mahdollisimman tehokkaasti. Paikkoja on vuodesta 2010 lähtien vähennetty liki 2 000 paikalla. Käyttöaste vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä 92 prosenttia ja alaikäisyksiköissä sata prosenttia.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt