Verkkouutiset

Turvapaikanhakijoille jälleen lisäpaikkoja – hakijamäärä kasvussa

Turvapaikanhakijoille on nyt tarjolla lisäpaikkoja myös Kotkaan, Kristiinankaupunkiin ja Oravaisiin, kertoo Maahanmuuttovirasto.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lokakuun alussa Maahanmuuttovirasto lisäsi Vaasan, Kemin ja Mänttä-Vilppulan vastaanottokeskuksiin yhteensä 130 majoituspaikkaa.

Nyt Kotkan, Kristiinankaupungin ja Oravaisten vastaanottokeskuksiin on lisätty yhteensä 140 majoituspaikkaa Suomeen tulleille turvapaikanhakijoille. Lisäyksen jälkeen kussakin keskuksessa on 150 paikkaa.

Lisämajoituspaikat järjestetään vuokraamalla tarvittava määrä asuntoja.

– Suomesta turvapaikkaa hakevien henkilöiden määrä on viime kuukaudet ollut kasvussa, kertoo ylitarkastaja Veikko Pyykkönen Maahanmuuttovirastosta.

Pyykkösen mukaan kasvu on kuitenkin maltillista. Kriisit maailmalla eivät ole hänen mukaansa Suomessa aiheuttaneet piikkiä hakijamääriin. Ukrainasta ja Syyriasta on tullut joitakin hakijoita.

Kuluvan vuoden aikana Suomesta on hakenut turvapaikkaa 2 632 henkilöä.

– Vastaanottokeskusten käyttöaste on korkea, lähellä sataa prosenttia. Sen vuoksi paikkoja on hankittava lisää, jos tulijamäärä vähänkin kasvaa, sanoo Pyykkönen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)