Tällä viikolla Punainen risti on ollut lentokentällä vastassa kaikkia Turkuun saapuvia lentoja. LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI

Turussa suurin osa koronatartunnoista nuorilla aikuisilla

Turussa on todettu kaiken kaikkiaan 336 koronatartuntaa. Suurin osa sairastuneista on nuoria aikuisia.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin vetämä alueellinen ohjausryhmä kokoontuu huomenna perjantaina keskustelemaan alueellisista suosituksista.

– Olen edelleen huolestunut ihmisten vapaa-ajalla tapahtuvista illanvietoista. On erittäin riskialtista kokoontua isolla porukalla yhteen ahtaisiin tiloihin viettämään aikaa. Tämä altistaa kerralla ison joukon tartunnoille. Viime päivinä on ilmennyt myös ulkomailta tulleita tartuntoja. Jokaisen on viimeistään nyt aika kantaa vastuunsa koronaviruksen varotoimista, tartuntataudeista vastaava lääkäri Jutta Peltoniemi muistuttaa.

Joukkoliikenteessä kaikkien matkustajien on hyvä käyttää maskia. Koronavirustesteihin pääsee Turussa tällä hetkellä hyvin ja tulokset tulevat nopeasti.

Tällä viikolla Punainen risti on ollut lentokentällä vastassa kaikkia Turkuun saapuvia lentoja, jotka tulevat THL:n liikennevalomallin mukaisista punaisista maista.

Tällä hetkellä Turkuun tulee vain yksittäisiä lentoja punaisista maista, mutta 5.10. alkaen punaisista maista tulee jo useampia lentoja Turkuun. SPR:n vapaaehtoiset jakavat lentomatkustajille THL:n koronan yleisohjetta sekä omaehtoisen karanteenin ohjetta.

Satamassa SPR:n vapaaehtoiset ovat matkustajia vastassa satamaterminaalissa ja jakavat omaehtoisen karanteenin ohjetta Ruotsista tuleville. Autokaistan kautta tulevat matkustajat saavat tarvittavat ohjeistukset lähtöselvityksen yhteydessä Ruotsin päässä.

Torstaina 1.10. tulee voimaan suositus, jonka mukaisesti ulkomailta saapuvilla olisi oltava mukana todistus negatiivisesta koronatestin tuloksesta. Seuraava testi otetaan aikaisintaan 72 tunnin kuluttua edellisestä testistä ja näin voidaan lyhentää omaehtoisen karanteenin pituutta.

Jos suomalainen tai Suomessa asuva palaa takaisin kotimaahansa, hänen ei tarvitse esittää todistusta ennakkotestauksesta, mutta hän voi lyhentää omaehtoista karanteenia kahdella vähintään 72 tunnin välein otetuilla koronatestillä, joiden molempien tulee olla negatiivisia.

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt