X
SULJE MAINOS
Kännykuva Turun Kauppatorilta. (Lehtikuva)

Turun puukotuksissa kuoli kaksi ja kuusi loukkaantui – terrorismikytköksellä ei vielä vahvistusta

Turun keskustassa Puutorilla ja Kauppatorilla tapahtuneissa puukotuksissa menehtyi kaksi ihmistä.

Tiedotustilaisuudessa poliisi kertoi, että epäilty tekijä on nuorehko mies, joka puukotti kahta ihmistä Kauppatorilla ja Puutorilla useita, joista kaksi kuoli. Poliisi sai hälytyksen kello 16.02 ja kello 16.20 se oli pysäyttänyt epäillyn ampumalla tätä reiteen.

Puukotuksista epäilty on sairaalassa. Poliisi ei kello 19 alkaneessa tiedotustilaisuudessa vahvistanut, että kyse olisi terrorismista. Puukottajan henkilöllisyyskään ei ole vielä selvillä, mutta hän on ulkomaalaistaustainen. Suojelupoliisi selvittää, löytyykö henkilöä jostakin rekistereistä hänen ulkonäkönsä perusteella.

Ulkomaisen median – muun muassa Italian yleisradioyhtiö RAI:n – mukaan tekijä olisi huutanut useita kertoja ”Allahu akbar”.

Teon tutkinta on nyt Keskusrikospoliisilla. KRP:n mukaan puukotusta ei tutkita nyt terroritekona, mutta mahdollisuutta ei ole voitu rajata poiskaan.

Silminnäkijöiden mukaan tekijä puukotti ihmisiä silmittömästi

– Ulkomaalaistaustainen mies iski lastenvaunujen kanssa liikkunutta naista puukolla selkään. Hän toimi silmittömästi, kävi kiinni ilman mitään varoitusta, Ilta-Sanomien paikalla ollut toimittaja Kimmo Rantanen kertoo.

Turun Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan osa Kauppatorilla olleista ihmisistä oli lähtenyt puukotuksen jälkeen jahtaamaan epäiltyä juosten muun muassa mailoja kädessään.

Valmiustasoa nostettu

Sisäministeri Paula Risikko sanoi tiedotustilaisuudessa, että ulkomaalaisvalvontaa on tehostettu sekä poliisin ja Rajavartioston valmiustasoa on nostettu esimerkiksi lentokentillä.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan poliisi näkyy normaalia enemmän katukuvassa lähivuorokausina.

Pääministeri Juha Sipilän mukaan hallitus seuraa tiiviisti Turun tilannetta ja käynnissä olevaa poliisioperaatiota.

– Hallitus pitää myöhemmin tänään neuvottelun, hän totesi.

Sipilä lähetti myös surunvalittelunsa uhrien omaisille.

– Syvä osanottoni Turun uhrien omaisille ja läheisille. Tämän päivän tapahtumat järkyttävät meitä kaikkia. Voimia ,toipumista loukkaantuneille, hän tviittasi illalla.

– Järkyttäviä uutisia kotikaupungista Turusta. Poliisi toimii ja tiedottaa, hallitus seuraa tilannetta. Pidetään huolta toisistamme, tviittasi valtiovarainministeri Petteri Orpo.

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker tuomitsi lausunnossaan ”Turun hyökkäyksen” ja sanoi, että hänen ajatuksensa ovat uhrien ja heidän läheistensä luona.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan ”presidentti Sauli Niinistö, Sipilä, varapääministeri Orpo ja Risikko ovat olleet yhteydessä Turun iskujen johdosta”.

Poliisi pyytää vihjeitä Turun puukotuksista. Puukotuksiin liittyvät vihjenumerot ovat 050 349 9187 ja 050 326 8089.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt