Ongelmia on ollut erityisesti piiritetyssä Ras al-Ainin kaupungissa. LEHTIKUVA / AFP Ozan Kose

Turkki ja kurdit syyttelevät toisiaan tulitauon rikkomisesta

Siviilien evakuoinnissa ja avun perillepääsyssä on ongelmia.

Yhdysvaltain varapresidentti Mike Pencen ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin tapaamisessa sovittu viisipäiväinen tulitauko ei ole alkanut ongelmitta, kertoo BBC. Turkki ja kurdien SDF-joukot syyttävät nyt toisiaan sopimuksen rikkomisesta.

Kurdien mukaan Turkki on rikkonut tulitaukoa etenkin Ras-al-Ainin piiritetyssä rajakaupungissa, eikä ole järjestänyt siviileille ja loukkaantuneille turvallista kulkukäytävää ulos kaupungista. Ihmisoikeusjärjestö SOHR:n mukaan myöskään humanitääristä apua ei ole kaupunkiin voitu toimittaa estelystä johtuen.

– Huolimatta jatkuvasta yhteydenpidosta yhdysvaltalaisiin ja heidän lupauksistaan ratkaista tämä ongelma, mitään konkreettista ei ole tapahtunut, SDF:sta sanotaan.

Turkin puolustusministeriö sanoo puolestaan kurdien tehneen kaupungissa 14 ”provokatiivista” hyökkäystä viimeisen 36 tunnin sisällä, mutta maan noudattavan tulitaukoa tästä huolimatta. SDF:n tiedottaja Mustafa Bali oli asiasta perjantaina yhteisöpalvelu Twitterissä eri mieltä.

– Vaikka sopimuksen piti lopettaa taistelutoimet, tykistö ja ilmavoimat jatkavat iskujaan taistelijoiden asemia, siviiliasutusta ja sairaalaa vastaan.

 

 

 

 

Kommentit

Miksi kommentit eivät näy? »Kommentoinnin säännöt