Recep Tayyip Erdogan. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Bulent Kilic

Turkki ilmoitti sotilasoperaatiosta Syyriaan

Maan presidentti syyttää Yhdysvaltoja ’terroristien’ suojelemisesta Pohjois-Syyriassa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan maan armeija aloittaa muutaman päivän sisällä uuden sotilasoperaation Pohjois-Syyriassa.

– On aika toteuttaa tavoitteemme terroristiryhmien murskaamisesta Eufrat-joen itäpuolella. Aloitamme operaation muutaman päivän kuluessa, jotta alue voidaan pelastaa separatistien terroristijärjestöiltä, Erdogan sanoi Hürriyet Daily Newsin mukaan Ankarassa.

Hän viittasi Yhdysvaltain tukemiin kurdien YPG-joukkoihin, jotka suojelevat Syyriassa sijaitsevaa itsehallintoaluettaan. Erdogan vakuutti, ettei maan pyrkimyksenä ole ajautua taisteluun alueella toimivien amerikkalaisjoukkojen kanssa.

– Yhdysvaltain sotilaat eivät ole koskaan Turkin kohteena, vaan ainoastaan terroristiryhmien jäsenet.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon ilmoitti tiistaina perustaneensa uusia tarkkailupisteitä Pohjois-Syyriaan. Tavoitteena on estää Turkin asevoimien ja YPG:n väliset yhteenotot. Pentagon on myös suunnitellut kouluttavansa ja aseistavansa noin 40 000 paikallista taistelijaa ylläpitämään vakautta Syyriassa.

– Meidän näkemyksemme mukaan kyseessä ei ole hyväntahtoinen suunnitelma, Erdoganin AKP-puolueen tiedottaja Ömer Celik totesi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt