Savu nousee Ras al-Ainin kaupungista Turkin hyökkäyksen jäljiltä. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

Turkin tykkituli osui suoraan ISIS-vankilaan

Turkki haluaa ajaa raja-alueella olevat kurdijoukot syvemmälle Syyriaan.

Pääosin kurdien muodostaman SDF-liittouman (Syrian Democratic Forces) mukaan Turkin tykkituli osui vankilaan, jossa säilytetään Isis-vankeja, kertoo uutissivusto Sky News Arabia.

Turkki hyökkäsi keskiviikkona Koillis-Syyriaan. Yhdysvaltoja on arvosteltu rankasti alueen kurdiliittolaistensa hylkäämisestä. Military Timesin mukaan Yhdysvallat on siirtänyt 50-100 erikoisjoukkojen sotilasta pois Turkin mahdollisilta kohdealueilta toisaalle Syyriassa.

Turkin tarkoituksena on ajaa raja-alueella olevat kurdijoukot syvemmälle Syyriaan. Turkki perustelee hyökkäystään turvallisuussyillä ja sanoo perustavansa Syyrian puolelle noin 480 kilometriä pitkän ja 30 kilometriä syvän turvavyöhykkeen, jonne se suunnittelee sijoittavansa Turkkiin paenneita syyrialaisia pakolaisia.

Ainakin 16 kurditaistelijan kerrotaan kuolleen torstain vastaiseen yöhön mennessä.

Syyrian kurdit taistelivat menestyksekkäästi Isisiä vastaan Yhdysvaltain rinnalla. Heillä oli merkittävä rooli Isisin kukistamisessa Syyriassa.

Kurdien SDF-joukot ovat vartioineet leireillä ja vankiloissa noin sataatuhatta ihmistä, joista tuhannet ovat Isisin taistelijoita. Pelkona on, että Turkin hyökkäys pakottaa kurdit taistelutehtäviin Turkkia vastaan ja luo Isisille tilaisuuden vapauttaa taistelijoitaan leireiltä ja vankiloista.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt