Verkkouutiset

Turkin presidentti väläytti kuolemantuomiota ja sanoi ”leikkaavansa päitä irti”

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan käytti kovaa kieltä Turkin epäonnistuneen vallankaappausyrityksen vuosipäivänä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan on toistanut tukensa kuolemantuomion palauttamiselle Turkin vallankaappausyrityksen kukistumisen vuosipäivänä. Erdoğanin mukaan hän allekirjoittaisi kuolemantuomion palauttavan lain, jos sellainen parlamentista hänelle tuotaisiin. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on varoittanut Turkkia kuolemantuomion palauttamisesta ja sanonut, että se olisi loppu maan EU-jäsenyyshaaveille.

New York Timesin mukaan epäonnistuneen vallankaappauksen vuosipäivä sai liikkeelle satoja tuhansia juhlijoita ja Erdoğanin itse puhui isolle kuulijajoukolle Ankaran presidentinpalatsin edustalla.

Erdoğanin puheesta uutisoivat muun muassa The Guardian ja BBC.

– Leikkaamme petturilta päät irti, Erdoğan sanoi.

– Kansakuntamme viholliset käyttivät aseita säälimättä. Meidän ihmisillämme oli aseenaan vain lippu ja usko, Erdoğan sanoi vallankaappausyritykseen viitaten.

Erdoğan kritisoi puheessaan myös kovin sanoin maan oppositiota.

Turkin oppositiojohtajan Kemal Kilicdaroglun mukaan Erdoğanin hallinto on vienyt maan parlamentilta vallan epäonnistuneen kaappausyrityksen jälkimainingeissa ja ylläpitää pysyvää hätätilaa.

– OIkeus on kuluneen vuoden aikana tuhottu, Kilicdaroglu sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)