Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Adem Altan

Turkin liira vajoaa – USA nosti tariffeja

Turkin liiran arvo on laskenut jopa 14 prosenttia.

Turkin liiran arvo suhteessa dollariin on laskenut ennätysmäisen alhaalle, kertoo uutissivusto CNBC. Liiran arvo laski entisestään, kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ilmoitti Twitterissä tuplaavansa Turkille asettamansa teräs- ja alumiinitullit.

– Olen juuri määrännyt Turkin teräs- ja alumiinitullit tuplattavaksi, sillä heidän valuuttansa, Turkin liiran, arvo putoaa nopeasti suhteessa meidän erittäin vahvaan dollariimme! Alumiinitulli on nyt 20 prosenttia ja terästulli 50 prosenttia. Suhteemme Turkin kanssa ei ole kovin hyvä tällä hetkellä!, Trump tviittasi.

Liira vajosi perjantaina jopa 11 prosenttia suhteessa dollariin. Trumpin ilmoitus sai sen arvon laskemaan vielä kolme prosenttia.

Valuutan arvo on ollut laskussa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin puheiden jälkeen. Erdoğan on kehottanut turkkilaisia nousemaan taisteluun valuuttansa puolesta.

Presidentti kehotti perjantaina kansalaisiaan vaihtamaan kultaa ja ulkomaista valuuttaa Turkin liiroiksi, jotta valuutan arvon lasku saataisi pysähtymään.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt