Toimittaja Jamal Khashoggi. AL-SHAIKH / AFP) - LEHTIKUVA / AFP

Turkilla on väitetysti uusi ääninauha toimittajan murhasta

Ääninauhan kerrotaan todistavan, että sauditoimittaja Jamal Khashoggin murha oli suunniteltu.

Turkilla väitetään olevan uusi ääninauha saudiarabialaisen toisinajattelijatoimittaja Jamal Khashoggin murhasta. Tallenne kumoaa Saudi-Arabian väitteet, joiden mukaan toimittaja kuoli vahingossa. Asiasta kertoo turkkilainen Hürriyet Daily News.

Khashoggi katosi lokakuun 2. päivänä mentyään Saudi-Arabian konsulaattiin Turkin Istanbulissa. Turkki ilmoitti pian katoamisen jälkeen saaneensa haltuunsa äänitallenteita siitä, että Saudi-Arabian tiedustelupalvelun agentit kiduttivat, tappoivat ja paloittelivat Khashoggin konsulaatissa. Murhasta epäillään iskuryhmää, joka oli lennätetty paikalle Saudi-Arabiasta.

Saudi-Arabian versiot tapahtumista ovat eläneet. Ensin väitettiin, että toimittaja poistui konsulaatista elossa. Sittemmin Khashoggin on kerrottu kuolleen kuristusotteeseen jonkinlaisen tappelun tuoksinassa. Saudi-Arabia on kiistänyt veriteon olleen suunniteltu.

Hürriyet Daily Newsin mukaan uusin ääninauha todistaa sen, että toimittaja murhattiin tietoisesti. Tallenne on nauhoitettu 15 minuuttia ennen Khashoggin saapumista konsulaattiin. Ääninauhalta kerrotaan kuuluvan, kuinka Saudi-Arabian agentit keskustelevat ja käyvät läpi toimittajan murhasuunnitelmaa.

Lehden mukaan murhan suunnitelmallisuuden puolesta puhuu myös se, että iskuryhmässä oli mukana ruumiin tuhoamiseen perehtynyt asiantuntija. Saudien kerrotaan myös käyttäneen murhan jälkeen Khashoggin kaksoisolentoa Turkin poliisin harhauttamiseksi.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt