X
SULJE MAINOS
Tutkimuksen mukaan Modernan rokote on tehokkain. LEHTIKUVA / AFP Joseph Prezioso

Yksi rokote muita tehokkaampi vakavaa koronaa vastaan

Johnson & Johnson -rokotteen teho on tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan huonoin.

Yhdysvaltojen tartuntatautien torjuntaviraston (CDC) tutkimuksen mukaan Modernan koronavirusrokote on tehokkain sairaalahoitoa vaativien koronatartuntojen estämisessä, kertoo CBS News.

Tutkimuksen mukaan koko viiden kuukauden tutkimusajalta Modernan rokote esti sairaalahoitoa vaativat tartunnat 93 prosentin todennäköisyydellä, kun taas Pfizerin rokotteen teho oli 88 prosenttia. Suomessa ei käytössä olevan Johnson & Johnson -rokotteen teho oli tutkimuksen mukaan vain 71 prosenttia. Tutkimuksessa oli mukana yli 3600 sairaalahoitoon joutunutta tartunnan saanutta aikuista.

Rokotteiden teho säilyi samana ensimmäisten neljän kuukauden ajan, mutta sen jälkeen Pfizerin rokote menetti tehoaan huomattavasti Modernan rokotteeseen verrattuna.

Neljän kuukauden kuluttua rokotuksesta Pfizerin rokotteen tehokkuus sairaalahoitoa vaativien koronatartuntojen estämisessä oli vain 77 prosenttia, kun Modernan rokote säilytti tehonsa lähes ennallaan.

Tutkijoiden mukaan Modernan parempi teho voi olla seurasta Pfizerin rokotteeseen verrattuna suuremmasta ajasta rokotusten välillä, Modernan rokotteen suuremmasta mRNA sisällöstä tai koeasetelmaan liittyvistä syistä.

Tutkimus ei ottanut kantaa viime aikoina yleistyneen deltavariantin kykyyn läpäistä rokotesuoja.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt