Tuore ISIS-video: Ruotsalainen jihadisti lähti Syyriaan vaimonsa ja lastensa kanssa

Tuoreella ISIS-videolla esiintyvä ruotsalainen jihadisti yrittää houkutella lisää jäseniä terroristijärjestöön.

”Veljeni, muutto ja jihad on yksinkertaista. Ei se maksa kuin muutaman tonnin”, 29-vuotias Michael Nikolai Skråmo toteaa videolla ruotsiksi.

Hän puhuu videolla myös arabiaa.

Skråmon vanhemmat ovat norjalaisia, mutta hän on kasvanut Ruotsissa. Skråmon kerrotaan kääntyneen Islamin uskoon vuonna 2005. Hänen uskotaan lähteneen ISIS:n hallitseman alueen pääkaupunkina toimivaan Syyrian Raqqaan syyskuussa. Skråmo lähti vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa.

”Janoaako sydämesi taistelua ja tilaisuutta näyttää Jumalalle, mitä voit tarjota hänelle? Ovi jihadiin odottaa sinua. Se on nopein tie paratiisiin”, Skråmo sanoo.

Skråmo toteaa, että Islamia vastaan käydään sotaa.

”Haluan teidän olevan täällä kanssani. Haluan hengailla kanssanne paratiisissa. Upeat veljeni, tehkää tämä päätös. Luottakaa Allahiin. Uhratkaa rahanne ja elämänne Allahille ja saatte kaikkein parasta.”

Svenska Dagbladetin bloggarin Per Gudmundsonin mukaan Skråmo oli tunnettu radikaalisaarnaaja Göteborgin moskeijan nuorisokeskuksessa.

Moskeijan tiedotuspäällikkö Mohammed El Alti kertoo The Localille, ettei ole selvää osallistuiko Skråmo jumalanpalveluksiin moskeijassa.

Hän suhtautuu videon sisältöön kriittisesti.

”Nämä ovat ihmisiä, jotka eivät seuraa Islamin opetuksia oikein. Sitten ISIS värvää heidät. Hänellekin on voinut käydä näin”, El Alti toteaa.

Mikäli Skråmo on todellakin kääntynyt Islamiin Göteborgin moskeijassa, sanoo El Alti olevansa pahoillaan videosta.

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt