Petteri Orpo. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

”Tuntuu olevan kauhea ajatus, että saisi itse valita”

Petteri Orpon mukaan Sdp haluaa rakentaa Sääntö-Suomea.

Tiedotustilaisuudessa sunnuntaisen linjapuheensa jälkeen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että luottaminen ihmisiin merkitsee sitäkin, ettei kaikkea tarvitse säännellä.

– Sääntely-Suomi on minusta ohi. Meidän pitää pyrkiä purkamaan turhaa sääntelyä. Selkeästi meillä on puolueita Suomessa, jotka uskovat siihen, että kaikki pitää valvoa ja säännellä ja vapauksia ei ole niin paljon. Se syö liikkumavaraa, Petteri Orpo selvitti Saa tehdä -ajattelua.

Orpolta kysyttiin, rakentavatko sosiaalidemokraatit hänen mielestään Sääntö-Suomea.

– Minusta he rakentavat Sääntö-Suomea, haluavat säännellä ja normittaa ja lakiin kirjata kaiken mahdollisen. Minusta tämä on suuri ajattelutapaero.

– Koko tämä Saa tehdä -ajatus on suuri systeeminen muutos suomalaiseen yhteiskuntaan. Jos nostamme ihmisen keskiöön ja rakennamme hänen kauttaan asioita, meidän lopputulemana on aivan erilainen Suomi kuin Sääntö-Suomi.

Eivätkö sosiaalidemokraatit luota yksilöön?

– No, siltä se näyttää. Esimerkiksi heidän suhtautumisensa valinnanvapauteen on yksi sellainen esimerkki. Tuntuu olevan kauhea ajatus, että ihminen saisi aivan itse valita sen palveluntarjoajan josta hän palvelun käy hakemassa.

Muina esimerkkeinä Orpo piti alkoholilain uudistusta ja kauppojen aukiolon vapauttamista.

– Onko siitä tullut yhteiskunnalle vahinkoa, että kauppojen aukioloajat vapautettiin ja kauppias saa päättää milloin hän pitää kauppansa auki ja ihminen saa itse päättää milloin hän sinne menee? Nämä ovat hyviä esimerkkejä Saa tehdä -Suomen ja Sääntely-Suomen erosta, Orpo sanoi.

LUE MYÖS:
Petteri Orpo haluaa Saa tehdä -Suomen – ”jokainen voi luottaa”

Kommentit

»Kommentoinnin säännöt